Ceprofojul

Beroeps school

Haïti

Als gevolg van de aardbeving in 2010 kunnen vele duizenden jongeren niet meer naar school om een beroep te leren. Veel schoolgebouwen zijn ingestort en vaak speelt de financiële gezinssituatie daarbij ook een belangrijke rol. Ceprofojul, een vakschool waar hoofdzakelijk jonge Haïtiaanse vrouwen les krijgen, heeft besloten zich te gaan richten op deze doelgroep. Zij stelt zich tot doel jonge mensen te helpen bij hun ontwikkeling door middel van een gesubsidieerde beroepsopleiding.

Ceprofojul is een beroepsschool in Haïti waar les wordt gegeven in verschillende vakopleidingen, zoals een kook- en serveeropleiding, naai- en kleermakersopleiding, computer- en boekhoudopleiding en een opleiding tot kapster/schoonheidsspecialiste.

De Haïtiaanse overheid heeft de school officieel erkend waardoor de leerlingen na het succesvol afronden van het staatsexamen een officieel diploma hebben. De meeste leerlingen hebben dan ook bij het verlaten van de school een baan.

Voortgang

Ceprofojul ontwikkelt zich erg goed, dit onder leiding van de Haïtiaanse directrice Karolle van Slingerland. Het is een prachtig project, waar op het ogenblik ruim 300 studenten geschoold worden.

Dit opleidingsinstituut staat hoog aangeschreven. De studenten moeten zelf ook een bijdrage betalen voor de opleiding, hetgeen in deze huidige tijd steeds moeilijker blijkt te zijn. Door een gift van een van onze donateurs hebben wij een studiefinanciering op kunnen zetten voor de studenten bij Ceprofojul.

De huur van het huidige pand is opgezegd, wat betekent dat de school verhuisd moet worden. Stichting Jarikin heeft een oud groot huis gekocht, hetgeen dan verbouwd kan worden en zal leiden tot een bijzonder fraai schoolgebouw. Hiermee is een bedrag gemoeid van in totaal ongeveer €300.000, inclusief verbouwingskosten.

Stichting Wilde Ganzen heeft toegezegd dit project ook te ondersteunen. Voor meer informatie over Wilde Ganzen kijkt u op www.wildeganzen.nl

Bent u geinteresseerd in dit project en wilt u nu direct doneren? Klik dan hier!