Coronavirus ook in het kwetsbare Haiti vastgesteld

WAAROM HAITI ER MAAR NIET BOVENOP RAAKTSPONSORBRIEF APRIL 2020

Helaas bereikte ons het bericht dat het coronavirus in het toch al zo kwetsbare Haiti is vastgesteld. Op 21 maart 2020 zijn eerste gevallen bekend gemaakt.

Gezien de situatie van Haiti, 60 % ongeletterden, mensen die van dag tot dag leven duizenden en duizenden op de markten die daar vanaf hangen, gebrek aan medische zorg, ziekenhuizen die niet weten wat ze moeten doen. Er zijn slechts 200 ziekenhuisbedden voor het hele land. Daarnaast is er gebrek aan beschermende kleding.
80 % van de bevolking die niet genoeg eten waarvan 60% elke dag met honger naar bed gaan.

Het overgrote deel van het voedsel en andere onmisbare artikelen wordt geimporteerd, veel uit de Verenigde Staten en ook uit de Dominicaanse Republiek. Hierdoor zal er mogelijk een tekort aan voedsel ontstaan.

We verwachten hier een ramp van grote omvang en er zal veel verdriet en ellende komen.

We zullen u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.