De projecten van Jarikin voor Haiti

Samen toekomst bouwen

Stichting Jarikin is al bijna 25 jaar actief in Haïti en richt zich vooral op scholing, zowel basisonderwijs als beroeps-onderwijs. De visie van stichting Jarikin is dat het de jongeren zijn die Haïti uiteindelijk vooruit moeten helpen. Onderwijs helpt in dat proces naar onafhankelijkheid en zelfwerkzaamheid. Alles gericht op een betere toekomst voor de bevolking van Haïti.

School Le Rocher

Le Rocher, een berggebied in het Noorden van Haïti met meer dan 20.000 inwoners en geen school in de wijde omgeving. Zo troffen de medewerkers van Double Harvest in 2010 dit gebied aan. Inmiddels staat er een tijdelijke school, bestaande uit tenten van Unicef. In het warme klimaat lopen de temperaturen in de tenten op tot onaanvaardbaar niveau. Stichting Jarikin, in samenwerking met onze partner op Haïti Double Harvest steunt sinds 1 oktober 2011 deze opzet met een maandelijkse financiële bijdrage voor lesgeld, leraren en een dagelijkse maaltijd.

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. 

Ceprofojul

Als gevolg van de aardbeving in 2010 kunnen vele duizenden jongeren niet meer naar school om een beroep te leren. Veel schoolgebouwen zijn ingestort en vaak speelt de financiële gezinssituatie daarbij ook een belangrijke rol. Ceprofojul, een vakschool waar hoofdzakelijk jonge Haïtiaanse vrouwen les krijgen, heeft besloten zich te gaan richten op deze doelgroep. Zij stelt zich tot doel jonge mensen te helpen bij hun ontwikkeling door middel van een gesubsidieerde beroepsopleiding.

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.